En güncel Yazılar »

3 Mart 2010 Çarşamba

Saçmalamalı mı saçmalamamalı mı

Düşünüyorum...Yaratıcı zihin demek nasıl birşeydir? Yaratıcı olmak nasıl birşeydir? Hangi koşullarda bu yaratıcılık ortaya çıkar? Benim için ayın belli günleri olabiliyor. Kimi zamanlar gerçekten elimde olmadan düşüneceğimi bile düşünemeyeceğim fikirler geliyor aklıma. Tam anlamı ile saçmalamak nasıl birşeydir? Saçmalıktan yaratıcılık çıkar mı? Sınırlarınız varsa yaratıcılık işe yarar mı? Bence yaratıcılık için gerekli olmazsa olmazlar;

Özgür bir kafa olmalı. Sınırlanmamış. Kurallar boyutunda yaşamayan. Tamamen özgür.
Merak etmeli bu kafa. Araştırmalı.. Soruşturmalı.. Okumalı.. Gezmeli.. Görmeli.. Tatmalı.. Denemeli.. Bakmasını bilmeli..
Cesaret olmalı diğer kurallara-bağlı yaşayanların tabiriyle. Düşünmemeli o ne der bu ne der. Umursamamalı kimi zaman...
Güven olmalı içinde. Kendinden korkmamalı.. Yapabilir miyim..Yapamaz mıyım endişesi yaşamamalı.
Kendi için yapmalı..kendi için düşünmeli..kendi için üretmeli bir noktada. Sadece hoşuna gittiği için.. Yapmak istediği için.. Öyle baktığı ve öyle düşündüğü için yapmalı. "Nasıl isterse öyle" derler ya..
Düşündükleri için yapmalı.. Görüşleri için yapmalı.. Duyarlı oldukları varsa onlar için...
Birikimi olmalı bu kafanın..Üzerinde düşünülmüşlükleri.. Düşünürken yorulmuşlukları.. Sorgulayıp cevap almışlıkları, alamadıklarını hala düşünür oldukları.. Öğrendikleri, öğrenecekleri, şahit olup anlatmışlıkları, yaşamışlıkları, tecrübe ettikleri olmalı...
İlham aldıkları olmalı.. İlham kaynağı oldukları... Motivasyonu olmalı..

Düşünüyorum... En sınırsız olduğumuz an hangisi acaba.. Özgürce saçmalasak kurallara bağlı kalmadan, düşünmeden, korkmadan, içimizden geldiği gibi, istediğimiz için.. En sonunda yaratıcı bir zafer geçer mi elimize?

Hiç yorum yok: